4. desember 2015

En julemiddag jeg ikke glemmer

ble inntatt for 5 år siden. I Puerto de Mogan på Gran Canaria. Jeg skrev om denne julemiddagen på min gamle blogg og har kopiert:


Her er jeg tilbake med en ny anbefaling av restaurant i Puerto de Mogán.
To norske damer på italiensk restaurant i Spania.  Slik ble julaften i 2010. 
Ingen av oss vil ha norsk julemat. Norsk julemat smaker jo best i norsk miljø.
De lokale spanske restaurantene er familiedrevet og stenger julaften.
Dermed ble det italiensk restaurant denne julekvelden.


Vi bestilte bord lillejulaften og valgte retter fra julemenyen.


Vi fikk også velge bord og det ble et lite bord ved inngangen.
Julaften ankom vi Clipper julaften like før kl 20 og de ble ikke kvitt oss før ved midnatt!


Kvelden startet med rosa musserende vin.


Juleduk og julelys...


Italiensk APERITIVO med forskjellige smaker.
Bl.a. pizzetta, mini calzone og jeg vet ikke hva alt var.
Det smakte i alle fall godt!


Når vi kom til forretter, hadde damene forskjellig smak:
- Kongereker med trøfler og pinjekjerner lagt i en "potetkurv".
- Parmaskinke med ostekrem og melon.


Nye retter kommer på bordet etter en liten pause.
Kalles dette mellomretter?
- Crepes bouquet (tynne pannekaker) fylt med aubergine og cherry tomater med parmaskinke
på "en seng" av ostekrem.
- Kongereker på risotto med gresskar og kaviar.


Nå må vi strekke på beina om vi skal ha plass til mer mat!
En tur ut på torget gjør godt.

Dette er min tredje julefeiring i Puerto de Mogán
etter mange julefeiringer i Puerto Rico.
Og det første gang jeg ser så mange gjester på restaurantene i havnen.
På alle restaurantene rundt paviljongen var det julestemning.


Snart skal hovedretten serveres og hvilken rødvin skal vi velge?


Vi får anbefaling fra servitøren og det ble en nydelig rødvin fra Piemonte.


Hovedretten er kommet på bordet og denne gang skal damene ha samme rett.
Fatene er så store at det knapt nok er plass på bordet...


Lekkert, ikke sant?
And med sopp og nøtter, portvinsaus med einebær,
terte med potet og grønnsaker.


Hovedretten smakte godt, men det ble i meste laget.
Heldigvis tar servitørene hensyn og gir oss de pausene vi trenger.
Jeg må skryte av fantastisk god service fra de hyggelige servitørene.
*
Vi må la hoverretten synke og beveger oss litt igjen.
Fotografen tar en liten runde i restauranten.

Bilder på veggen viser scener fra italiensk films storhetstid.



Så skal vi avslutte en helaften med dessert.
Moscato Parfait med belgisk vaffel.
Dette er en parfait (lett iskrem) iblandet vin fra muskatelldruen.
Saus laget av pasjonsfrukt var perfekt til denne parfaiten.
En frisk avslutning på måltidet.


Og selvfølgelig en liten carajillo...


Hvilken herlig "matorgie" julaften 2010!!
Dette er av de dyreste måltidet jeg har spist i løpet av mine 30 år som turist i Spania.
men vel verdt pengene og et måltid jeg vil huske i lang tid fremover!
5 retter med musserende vin, hvitvin, rødvin, vann og kaffe.
Jeg tør ikke å tenke på hva dette måltidet ville kostet i Norge.
Jul- og nyttårsaften legger restaurantene i turiststrøkene til et påslag på opptil 40% på prisene, men det visste vi før vi bestilte.



Som dere sikkert forstår anbefaler jeg denne restauranten.
Ristorante Clipper er også anbefalt av reisemagasinet ZINE Travel.


Årets julemiddag (2015) skal inntas på en godt omtalt restaurant i Albir (Costa Blanca). Jeg har ikke spist der selv, men restauranten er anbefalt av gode venner. Håper vi ikke blir skuffet! 

I fjor hadde jeg typisk norsk julemiddag her i Albir. Julaften var vi på restaurant som serverte tradisjonell julebuffet med pinnekjøtt, ribbe, medister etc. Siden jeg ikke liker ribbe og ikke tåler pinnekjøtt, fikk jeg servert en biff. I år velger vi derfor julemiddag som er langt unna norske tradisjoner!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar.
Om du velger "Anonym" som identitet; gi gjerne et lite hint om hvem du er.
Takk for besøket og velkommen tilbake!