fortjener virkelig et blogginnlegg fra min side. En solfylt dag i
april i 2013 ble jeg forelsket i Casa Vital. Og det var forelskelse ved første
blikk! Håper jeg får fram det beste ved Casa Vital i dette innlegget,
for det fortjener restauranten. Jeg har jobbet lenge med innlegget, men
endelig føler jeg det er modent for offentligheten.
"Man må jobbe mot suksess for å oppnå suksess" har Ålesunderen Åge Folkestad uttalt. Han er eier og driver av Restaurante Casa Vital i Altea. Med pågangsmot og eventyrlyst har denne Askeladden virkelig fått til den han har ønsket. Restauranten har blitt en suksess etter mange års hard jobbing. Hardt arbeid er det nok fortsatt, for et slikt etablissement driver seg ikke selv.
Casa Vital har en vindunderlig beliggenhet i gamlebyen, ikke langt fra kirkeplassen i Altea.
På siden til Casa Vital kan vi lese om det falleferdige huset Åge kjøpte for 13 år siden og den spede start for Alteas minste tapasbar. Ved åpningen av Casa Vital i august 2000 hadde han 5 tapasretter og 12 flasker vin i hyllene. Ute var det 5 bord og 11 stoler, inne var det 5 barkrakker. Dagens Casa Vital har plass til 48 personer på terrassen, 32 inne i restauranten og 14 i vinkjelleren. Restauranten har i dag en rikholdig meny og kjelleren har mer enn nok vin. Huset fra 1840 er pusset opp med hjertet. Det framstår i dag som et innbydende og genuint hus.
Jeg besøkte altså Casa Vital tidlig i april, da jeg ferierte i Albir. Etter en vandring i Alteas gamleby var det tid for lunsj og Casa Vital ble valgt. Restauranten har en variert meny; salater, tapas, kjøtt, fisk, pasta og vegetar. Her finnes også barnemeny. Menyen er spansk med norske innslag. Blant annet finnes ovnsbakt norsk torsk og grillet norsk vill laks på menyen. Prisene var overraskende lave. Menyen kan du se på nettsiden til Restaurante Casa Vital.
Ensalada Altea med serranoskinke og manchego ost ble vårt valg. Velsmakende!
Åpningstider på Casa Vital: Mandag til søndag 12:00-16:30 og 19:00-23:30.
Her er adressen til Restaurante Casa Vital:
Til slutt må jeg fortelle at Vino Casa Vital smaker nesten like godt hjemme i Norge som i Spania. Men bare nesten; den spanske atmosfæren manglet her hjemme!
Restaurante Casa Vital fikk god omtale i ukebladet Hjemmet i februar
Avslutter dette innlegget med en video fra Restaurante Casa Vital og anbefaler restauranten på det varmeste!
Oppdatering 18.11.13:
Etter mitt første besøk på Casa Vital i april 2013, har jeg vært tilbake mange ganger. Jeg bare elsker denne restauranten. Mat, drikke, service og utsikt; alt er perfekt! Smilet er selvfølgelig på plass når jeg nyter noen timer på Casa Vital.
Jeg foretrekker å ankomme Casa Vital før vi går inn i "den blå timen". Nyte den fantastiske utsikten over Middelhavet ved solnedgang, før mat maten serveres.
Etter middagen bestiller jeg alltid en carajillo.
På Casa Vital er carajillo'en helt perfekt, med kaffebønne og sitron.
For all del; du må ikke forlate Casa Vital for tidlig på kvelden. Da kan du nemlig gå glipp av fyrrig spansk sang og musikk!
Oppdatering etter besøk i mars/april 2014:
Restauranten har fått nye møbler. Stilige italienske møbler, med gode stoler. Flotte stoffservietter er også ny av året. Og ny kunstner smykker veggene siden sist jeg var her. Denne gangen er det Astri Eidseth Rygh som har utstilling her. Hun med "egget" (Tellus Egg) under OL på Lillehammer!
Jeg var her en torsdag kveld og spiste deilig tapas.
I februar 2015 var det "Ålesundstreff" på Casa Vital. Denne gang spiste jeg deilig kyllingfilet og skeiet ut med ostekake til dessert. Verdens beste!
Åge har også historiske byvandringer i Altea. Hver torsdag klokken 18, med oppmøte på restauranten. Du kan lese mer om byvandringen her.
Langfredag 2015 var jeg på Casa Vital da prosesjonen "Santo Entierro de Cristo" passerte.
Om du vil oppleve prosesjonen på nært hold et år senere, anbefaler jeg å bestille bord i god tid. Det var en fantastisk opplevelse, som vanskelig lar seg feste på minnebrikken. Jeg har likevel skrevet et blogginnlegg og har en del bilder fra prosesjonen. Du finner blogginnlegget her.
I 2015 feirer Restaurante Casa Vital 15 år og i den forbindelse ble den egenproduserte rødvinen Millenium Casa Vital lansert. Ikke nok med at restauranten har fått en ny vin, men denne vinen har også vunnet gullmedalje i den internasjonale vinkonkurransen "International Wine Guide". Utrolig bra når man vet at 2694 viner fra 28 land deltok i konkurransen! Les mer i Spaniaavisen.
Jeg har smakt vinen og er enig med dommerne; dette er "gullvin" og jeg gratulerer med utmerkelsen!
Fra september kan du få kjøpt også denne vinen på Vinmonopolet. Bildet under er lånt fra FB-siden til Restaurante Casa Vital.
Hvis du har besøkt Casa Vital, så fortell gjerne om dine erfaringer i en kommentar!
"Man må jobbe mot suksess for å oppnå suksess" har Ålesunderen Åge Folkestad uttalt. Han er eier og driver av Restaurante Casa Vital i Altea. Med pågangsmot og eventyrlyst har denne Askeladden virkelig fått til den han har ønsket. Restauranten har blitt en suksess etter mange års hard jobbing. Hardt arbeid er det nok fortsatt, for et slikt etablissement driver seg ikke selv.
Casa Vital har en vindunderlig beliggenhet i gamlebyen, ikke langt fra kirkeplassen i Altea.
På siden til Casa Vital kan vi lese om det falleferdige huset Åge kjøpte for 13 år siden og den spede start for Alteas minste tapasbar. Ved åpningen av Casa Vital i august 2000 hadde han 5 tapasretter og 12 flasker vin i hyllene. Ute var det 5 bord og 11 stoler, inne var det 5 barkrakker. Dagens Casa Vital har plass til 48 personer på terrassen, 32 inne i restauranten og 14 i vinkjelleren. Restauranten har i dag en rikholdig meny og kjelleren har mer enn nok vin. Huset fra 1840 er pusset opp med hjertet. Det framstår i dag som et innbydende og genuint hus.
Jeg besøkte altså Casa Vital tidlig i april, da jeg ferierte i Albir. Etter en vandring i Alteas gamleby var det tid for lunsj og Casa Vital ble valgt. Restauranten har en variert meny; salater, tapas, kjøtt, fisk, pasta og vegetar. Her finnes også barnemeny. Menyen er spansk med norske innslag. Blant annet finnes ovnsbakt norsk torsk og grillet norsk vill laks på menyen. Prisene var overraskende lave. Menyen kan du se på nettsiden til Restaurante Casa Vital.
Ensalada Altea med serranoskinke og manchego ost ble vårt valg. Velsmakende!
Som den gode Ålesunder jeg er, måtte jeg selvfølgelig spørre vår kelner om eieren Åge var tilstede.
Jeg
fikk vite at han hadde fri og beklaget naturligvis at jeg ikke fikk
møte ham når jeg først besøkte restauranten hans. Etter 10 minutt
dukket likevel Åge opp ved bordet og vi fikk en hyggelig samtale.
Jeg
har stor respekt for det arbeidet han har lagt ned på Casa Vital og for
kulturen i Altea. Hver torsdag har Åge historiske byvandringer i
gamlebyen. Byvandringen er etter inspirasjon fra Harald Grytten i Ålesund. Åge har mellomfag i historie og har tilegnet seg stor lokalkunnskap om Altea. Han har også skrevet boken "Altea i mitt hjerte".
Fredag er det vinsmaking med middag på Casa Vital. Hver lørdag
arrangeres konserter med flamenco, bossa nova og latinamerikanske
rytmer. Casa Vital har også jevnlige kunstutstillinger.
Den
store terrassen har en gang vært skolegård. I dag er den gamle
skolebygningen
prestebolig og skolegården er blitt en del av Casa Vital. Terrassen er
et av Alteas mest besøkte
utsiktspunkter. Her har Åge åtte bord med uteservering nesten hele
året. Det sies at Altea har mer enn 300 soldager i året og derfor kan
terrassen brukes de fleste dager i året.
Åge
inviterte oss inn i restauranthuset og det sa vi selvfølgelig ikke nei
til. Den intime restauranten har 32 sitteplasser og er rikt utsmykket
med kunst.
Jeg elsker gamle hus med mange detaljer og Casa Vital gikk rett inn i mitt hjerte.
Vi ble også invitert ned i vinkjelleren (Bodega)
- et eldorado for en vinelskere!
Casa Vital har egen vin, produsert på Bodega Santa Margarita i Albacete. Etikettene
er laget av kunstneren Roald Tellnes fra Karmøy. Vino Casa Vital blir
lansert på bestillingsutvalget til Vinmonopolet 5 juli 2013. I neste uke lanseres vinen på Østlandet, blant annet i Oslo den 8.mai.
Vino Casa Vital har rosé - og hvitvin, samt to typer rødvin. Den røde crianza har ligget 12 måneder på franske og amerikanske
eikefat, mens roble kun har fem måneder på fransk
eikefat. Fra venstre rosévin, rødvin (ciranza), hvitvin og helt til høyre den unge rødvinen (roble).
Sjefen sjøl ga oss bordbrikker, noe vi selvfølgelig satte stor pris på.
Åge er en tilstedeværende sjef. Hyggelig, kunnskapsrik og serviceinnstilt.
Gode medhjelpere er også viktig når man driver et sted som Casa Vital.
Før
vi forlater Casa Vital må bloggdama nyte utsikten fra terrassen nok en
gang. Som eier Åge sier: Casa Vital har en den beste beliggenheten i
Altea. Og jeg legger til; den mest spektakulære!
Klippen
over hodet mitt er Penyal d'ifac (Calpeklippen). Klippen er et kjent
landemerket på Costa Blanca kysten. Synlig både fra nord og sør der
den ligger på en odde ut i havet og strekker seg 332 meter over havet.
I fjellsiden over byen ligger Altea Hills med luksusboliger.
Måken Jonathan hilser på meg i det jeg skal forlate terrassen. Jeg assosierer Måken Jonathan med Åge Folkestad. Han som brøt ut av flokken for å gå sine egne veier...
Dette
bildet har jeg lånt fra FB-siden til Restaurante Casa Vital (originalen
er fra "Valencianisme en fotos") og viser samme utsikt på slutten av
1920-tallet. Gamlebyen er nok stort sett den samme som i dag, men
ellers er det ikke mange hus i området.
Jeg beundrer Casa Vital og utemiljøet nok en gang
Vi betaler for mat og drikke, samt vinflasker som skal få være med hjem.
Vi takker for oss og ønsker Åge Folkestad lykke til videre.
Her er adressen til Restaurante Casa Vital:
Til slutt må jeg fortelle at Vino Casa Vital smaker nesten like godt hjemme i Norge som i Spania. Men bare nesten; den spanske atmosfæren manglet her hjemme!
Restaurante Casa Vital fikk god omtale i ukebladet Hjemmet i februar
Avslutter dette innlegget med en video fra Restaurante Casa Vital og anbefaler restauranten på det varmeste!
Oppdatering 18.11.13:
Etter mitt første besøk på Casa Vital i april 2013, har jeg vært tilbake mange ganger. Jeg bare elsker denne restauranten. Mat, drikke, service og utsikt; alt er perfekt! Smilet er selvfølgelig på plass når jeg nyter noen timer på Casa Vital.
Jeg foretrekker å ankomme Casa Vital før vi går inn i "den blå timen". Nyte den fantastiske utsikten over Middelhavet ved solnedgang, før mat maten serveres.
Menyen er variert, men jeg anbefaler gjerne "Solomillo de Ternera con Salsa Roquefort" (indrefilet).
Tapas
har jeg nevnt tidligere og den anbefaler jeg selvfølgelig også. Og
selvfølgelig med husets vin som tilbehør! Nå får vi kjøpt Vino Casa
Vital (Bodega Santa Margarita) i Norge også, så jeg slipper den ekstravekten når jeg reiser hjem.
På Casa Vital er carajillo'en helt perfekt, med kaffebønne og sitron.
For all del; du må ikke forlate Casa Vital for tidlig på kvelden. Da kan du nemlig gå glipp av fyrrig spansk sang og musikk!
Oppdatering etter besøk i mars/april 2014:
Restauranten har fått nye møbler. Stilige italienske møbler, med gode stoler. Flotte stoffservietter er også ny av året. Og ny kunstner smykker veggene siden sist jeg var her. Denne gangen er det Astri Eidseth Rygh som har utstilling her. Hun med "egget" (Tellus Egg) under OL på Lillehammer!
Jeg var her en torsdag kveld og spiste deilig tapas.
I februar 2015 var det "Ålesundstreff" på Casa Vital. Denne gang spiste jeg deilig kyllingfilet og skeiet ut med ostekake til dessert. Verdens beste!
Åge har også historiske byvandringer i Altea. Hver torsdag klokken 18, med oppmøte på restauranten. Du kan lese mer om byvandringen her.
Langfredag 2015 var jeg på Casa Vital da prosesjonen "Santo Entierro de Cristo" passerte.
Om du vil oppleve prosesjonen på nært hold et år senere, anbefaler jeg å bestille bord i god tid. Det var en fantastisk opplevelse, som vanskelig lar seg feste på minnebrikken. Jeg har likevel skrevet et blogginnlegg og har en del bilder fra prosesjonen. Du finner blogginnlegget her.
I 2015 feirer Restaurante Casa Vital 15 år og i den forbindelse ble den egenproduserte rødvinen Millenium Casa Vital lansert. Ikke nok med at restauranten har fått en ny vin, men denne vinen har også vunnet gullmedalje i den internasjonale vinkonkurransen "International Wine Guide". Utrolig bra når man vet at 2694 viner fra 28 land deltok i konkurransen! Les mer i Spaniaavisen.
Jeg har smakt vinen og er enig med dommerne; dette er "gullvin" og jeg gratulerer med utmerkelsen!
Fra september kan du få kjøpt også denne vinen på Vinmonopolet. Bildet under er lånt fra FB-siden til Restaurante Casa Vital.
Hvis du har besøkt Casa Vital, så fortell gjerne om dine erfaringer i en kommentar!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar.
Om du velger "Anonym" som identitet; gi gjerne et lite hint om hvem du er.
Takk for besøket og velkommen tilbake!