30. august 2015

Playa de las Marañuelas

er navnet på stranden i sentrum av Arguineguin på Gran Canaria.

Her er Playa de las Marañuelas fotografert fra Sjømannskirken.  En vindfull desemberdag i 2010.


Sjøen som kommer inn fra "storhavet" er ganske opprørt denne dagen. Det er tross alt desember og vi snakker om Atlanterhavet. Ved moloen til venstre legger båten fra Mogán til.  Sjømannskirken til høyre.Utsikt fra stranden mot Sjømannskirken.


For noen få år siden ble Playa de las Marañuelas opprustet og fikk bl.a. tilkjørt ny sand.


Det er stort sett lokalbefolkningen som bruker denne stranden. Denne desemberdagen var det kun to badegjester på Playa de las Marañuelas.


Fra Arguineguin sentrum til Anfi del Mar går en strandpromenade. Den heter El Paseo de las Marañuelas. Høst- og vinterstormene ødelegger hvert år deler av denne strandpromenaden. Ja, for det kan blåse ganske kraftig her ute i Atlanterhavet. Bølgene slår innover land i full styrke. Bildene under er fra desember 2010, fotografert ved Sjømannskirken.


   
Jeg ble faktisk våt av sjøsprøyten der jeg sto utenfor Sjømannskirken. Men du verden så fasinerende og forfriskende! Sikkert ikke like fasinerende når det virkelig er storm.


El Paseo de las Marañuelas blir til tider helt ødelagt av uværet som kan herje. Det er også stor fare for steinras. Har ikke gått hele strandpromenaden etter at jeg kom inn i den digitale verden, derfor poster jeg bilder tatt fra båten som går mellom Arguineguin og Puerto de Mogán.  Første bildet er Sunwing Resort & Spa Arguineguín som ligger mellom kystveien og havet.


På bildet under ser du Apartamentos Doñana i Patalavaca.  Bygget som minner meg om russiske arbeiderboliger (ref. innlegg om Little Norway). Foran Doñana er strandpromenaden ofte stengt pga ødeleggelser under storm. 


På bildet under (Google Earth) kan du se kystveien fra Arguineguin sentrum mot Puerto Rico.
Mellom kystveien og havet ligger en del hoteller. Foran hotellene går strandpromenaden “El Paseo de las Marañuelas”


Strandpromenaden har i lengre tid hatt stort behov av renovering. Forretningsdrivende som holder til langs promenaden og dermed er direkte berørt av dårlig vedlikehold, har i lenge blitt lovet nye tiltak. Da jeg ferierte i Patalavaca i desember 2011 ble det sagt at den kanariske regjeringen hadde lovet å samarbeide om renoveringen. Den tiltenkte investeringen ville ligge på 10 millioner euro. Private aktører innen turisme skulle stå for halvparten, mens regjeringen legger til resten. 

Når strandpromenaden skulle stå ferdig renovert var det ikke sagt noe om. Nå er det snart 3 år siden jeg var på Gran Canaria, så jeg er usikker på om det er gjort noe her. I krisetider blir vel kanskje ikke denne strandpromenaden prioritert.

Uansett; det er flott å gå tur langs havet her!  Har DU vært der? Fortell i en kommentar!

Dette blogginnlegget er oppdatering av et innlegg datert 30.10.2011 på den gamle bloggen min.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar.
Om du velger "Anonym" som identitet; gi gjerne et lite hint om hvem du er.
Takk for besøket og velkommen tilbake!