19. august 2015

Papas Arrugadas



Potetsvalget er enkelt på jeg er på Kanariøyene;
Papas Arrugadas con mojo.

Til de små rynkete saltpotetene velger jeg som regel rød mojo saus. I gamle dager kokte man potetene i sjøvann og det prøver man så å etterligne i dag ved ansette rikelige mengder godt havsalt til potetene.

Små poteter dekkes halvt med vann. En god håndfull grovt havsalt støs over. Potetene er som regel ferdige når vannet har fordampet. Prøv fram deg. Når potetene er møre lar man dem stå ca. 20 minutter, de siste minuttene med lokket av, slik at de får en rynkete overflate. Papas Arrugadas serveres alltid med mojo saus, som fås i en rød (rojo) eller grønn (verde) utgave.

Bildet er fra julaften 2006 på Restaurant La Cabaña i Puerto Rico; Filet Mignon con papas arrugadas.







MOJO ROJO:
1 rød paprika

½ ts spisskummen
3 fedd hvitløk, delt i to
Salt
1 håndfull persille
Olivenolje
Eddik (eple-, hvitvins- eller sherryeddik)

Legg paprika i bløt i kokende vann i 15 minutter. Mos salt, hvitløk, spisskummen og paprika i en morter eller blender. Tilsett persille eller koriander og mor til en fast røre. Tilsett olje og eddik til ønsket konsistens, forholdet 1 del eddik til 3 deler olje.

MOJO VERDE – samme ingredienser som ovenfor, men med grønn paprika.

Tilsettes rød chili, heter sausen Mojo Picón eller Mojo picante.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar.
Om du velger "Anonym" som identitet; gi gjerne et lite hint om hvem du er.
Takk for besøket og velkommen tilbake!