9. oktober 2015

Valenciadagen

Spanjolene er flink til å feire forskjellige dager, både religiøse og historiske.

For to år siden var jeg i Villajoyosa den 9.oktober og fikk være med på feiringen av "El día de la Comunidad Valenciana". Dette er helligdag her og Valenciaregionens offisielle dag. Det var på denne datoen i 1238 at Kong Jaime I erobret Valencia, som hadde vært under muslimsk styre siden 714.

Bildet under er tatt i Villajoyosa. Det spanske flagget i midten, til venstre er flagget til Comunidad Valencia og til høyre er Villajoyosas flagg.


Feiringen av dagen startet klokken 12 med tog fra rådhuset i gamlebyen. Barn og voksne, hormusikk og selvfølgelig mange flagg. Dette var nesten som 17.mai hjemme i Norge.  I nydelig vær gikk toget gjennom byen til Finca La Barbera (kommunal eiendom, museum og park). Mange gikk i toget og mange var tilskuere. Det var faktisk også en del nordmenn som gikk i toget og Solgården var godt representert. De som sjarmerte meg mest var disse små i vakre folkedrakter.


På denne festplassen Finca La Barbera var det korpsmusikk, spanske sekkepiper (gaita), korsang, folkedans og taler. Ordføreren trakk i sin tale fram det gode forholdet med nordmenn gjennom mange år. Det er over 40 år siden Solgården åpnet og dit kommer ca 5.000 nordmenn i løpet av et år. Solgården har også skaffet Villajoyosa mange arbeidsplasser for lokalbefolkningen.


Dette var en spesiell opplevelse for meg å få feire denne dagen på skikkelig spansk vis. Som dere vet er jeg litt spansk i hjertet.

Som tidligere nevnt har Spania mange dager som feires. Nasjonaldagen er 12.oktober og jeg kommer tilbake med et nytt innlegg mandag.

Har du opplevd noen spesielle festdager i Spania eller andre steder i utlandet?  Fortell!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar.
Om du velger "Anonym" som identitet; gi gjerne et lite hint om hvem du er.
Takk for besøket og velkommen tilbake!