17. mars 2016

Det gode liv...

Etter vel 2 måneder hjemme i Norge, er jeg nå på plass i Spania igjen. Jeg er i Albir som tidligere, men nå i ny leilighet på en solrik plass. Er veldig godt fornøyd med leiligheten og nærheten til Middelhavet passer perfekt for meg.


Vi fikk en gjestfri velkomst av utleier og kjøleskapet var fylt opp med "snadder".


De 2 første ukene har jeg hatt selskap av ei venninne hjemmefra. Kjekt å ha selskap og ikke minst kjekt å ha noen å dele opplevelser med. Vi har fartet litt rundt omkring, handlet litt, truffet venner og spist gode måltider sammen. Hadde en flott dag i Benidorm, hvor vi ruslet rundt og så på folkelivet. Spiste lunsj på strandpromenaden med vakker utsikt til Middelhavet.


Altea er uansett byen i mitt hjerte her i området. Et glass vin sammen med kjekke damer på kirkeplassen like før solnedgang var herlig.


Første søndagen jeg var her ble jeg invitert i bursdagsselskap til ei engelsk venninne. God stemning rundt langbordet på nepalsk restaurant i Altea. 


Restaurant Himalaya Tandoori i Altea kan anbefales! God service og nydelig mat.


Egen bursdag er også feiret. Og den dagen måtte selvfølgelig feires på favorittstedet mitt; Restaurante Casa Vital i Altea. 


Tapas og ostekake var valget.


Nylansert hvitvin i glassene, produsert av Bodega Santa Margarita i Caudete. Eller "blåvin" som den også kalles. La meg med en gang fortelle at vinen ikke er tilsatt kunstig farge! Denne hvitvinen er laget av Chardonnay-drue og fargen er naturlig. Prosessen er hemmelig, men blåfargen kommer fra druesteinen og inneholder antioksidanter. For meg inneholder det gode liv også god mat. I dette området er utvalget av restauranter stort, så vi kan velge og vrake i hvor vi skal spise. Til lunsj blir det gjerne en enkel rett, som f.eks. "reker i frakk" eller "Gambas Gabardina / Gambas Tempura" som det heter på spansk. 


De fleste dager har det blitt sen lunsj/tidlig middag. En mør biff, deilig fisk eller Kylling Satay, som bildet under viser.


Været er like uforutsigbart her i Spania som hjemme. Vi har hatt fine temperaturer, men litt for mye vind. Flott å sitte i skjermet solveggen, men i skyggen og etter solnedgang blir det kaldt. Tirsdag hadde vi en kraftig regnbyge tidlig på ettermiddagen, men den gikk heldigvis fort over. 

Værmeldingen for påsken er ikke den aller beste, men jeg tar det som det kommer. Det blir i alle fall ikke snø og glatte fortau!

Flere blogginnlegg kommer etterhvert, så følg med. Denne gangen har jeg kun iPad med meg,  men noen blogginnlegg skal jeg vel få skrevet!


3 kommentarer:

 1. Så trivelig det så ut! Maten så jo også helt herlig god ut :) Kos deg masse!

  SvarSlett
 2. Hei Randi.-) Nå er det lenge siden jeg har vært inne her på bloggen din og tittet. Men ser igjen at du er på plass i ditt palmeland og koser deg. Du har valgt det rette og nyter fine dager i selskap med andre og koser deg sikkert om du er litt alene i ditt eget selskap også. Er jo flotte bilder og se fra deg og det er godt og lese og se at du har det bra. Selv reiser vi til Puerto Rico den 13.april og blir i 14 dager så nå ser jeg frem til sol og varme og ikke minst god mat med tilbehøret til:-)Må få gratulere deg med en vel overstått bursdag. Ja påsken her hjemme har bare regnet og blåst så ikke vært det granne deilig,,så nå teller jeg ned dagene til min destinasjon. Kos deg masse og ha det riktig fint Randi. Klem fra Marianne:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hilsen. Jeg nyter dagene her i Albir! Og nå blir det varmere, dag for dag. Har ustabilt nettverk her i leiligheten, så det har ikke blitt blogget så mye som planlagt. I morgen flytter jeg til ny leilighet og der er det forhåpentligvis bedre nettverk. God tur til Puerto Rico.

   Slett

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar.
Om du velger "Anonym" som identitet; gi gjerne et lite hint om hvem du er.
Takk for besøket og velkommen tilbake!