2. august 2015

Godt nok for de svina...

Det er ikke mine ord, men Tinteguris. Eller rettere sagt; ordene til Tinteguris far.

Boken "Godt nok for de svina" er en leders refleksjoner om mot, sårbarhet og troverdighet. Boken gikk rett inn som nummer 1 på bestselgerlisten i Norge i kategorien generell litteratur.

Jeg er sikker på at du har hørt og lest om Tinteguri. Og sikkert sett henne på TV-skjermen også. Tinteguri heter Anita Krohn Traaseth (1971), er norsk næringslivsleder, forfatter og blogger. Fra 2014 har hun vært administrerende direktør i Innovasjon Norge etter å ha kommet fra stillingen som administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge. 


Forlagets omtale av boken: 
- "Godt nok for de svina" sa pappa alltid når noe var bra nok. Det reddet Anita Krohn Traaseth fra å bli perfeksjonist og "flink pike". Denne boken handler om hvordan hun, en helt vanlig norsk jente uten ekstraordinære ambisjoner, ble leder. Den handler om å gripe mulighetene, vise hvem man er og tørre å stole på at man er god nok. Den handler om å lede andre, men ikke minst om å lede seg selv.
Anita Krohn Traaseth er lederen bak bloggen Tinteguri. I denne boken skriver hun personlig og humoristisk om veien til lederjobben, om å våge å være synlig, både i møterommet og det offentlige rom, som de sårbare og feilbarlige menneskene vi er. Den handler om å ta utfordringer og å omfavne arbeidslivet og alle gleder, utfordringer og muligheter til personlig vekst det gir. -

Da "Godt nok for de svina" ble utgitt, ble det skrevet at den passet best for alle som er ledere, har lyst til å bli ledere eller lurer på om de passer til å være ledere. Ingen av delene er dekkende for meg, likevel synes jeg boken er absolutt å anbefale.  Tinteguri byr på en privat, personlig og karriæremessig reise gjennom oppturer og nedturer, glede og sorg. Ærlig og sårbar.

Boken handler om barndom, ungdomstid og om mer og mindre tilfeldige veivalg som forteller hvem hun er, hva hun står for og hva slags kontekst hennes lederrolle kan forstås innenfor. Den handler også om veien inn i arbeidsliv og ledelse, lederjobber og en travel hverdag.

Jeg har fulgt Tinteguri på bloggen hennes i lang tid og boken er basert på innlegg i bloggen. Det er så godt skrevet at en reprise var i grunnen greit. Du finner bloggen her.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar.
Om du velger "Anonym" som identitet; gi gjerne et lite hint om hvem du er.
Takk for besøket og velkommen tilbake!