23. november 2015

Drømmedager og gode netter på hotell i Rioja

Jeg har bodd på mange flotte hotell, men Hospederia de Los Parajes i Laguardia (Rioja Alavesa) er det flotteste! Ikke stort og prangene, men lite, intimt og koselig.

Det var dette hotellet vi hadde som base under vinturen til Rioja. Hospederia betyr gjestehuset og Hospederia de Los Parajes blir noe slikt som "stedet for gjester" på norsk. Hotellet lever opp til navnet!


Hotellet ligger innenfor bymurene, midt i Laguardia sentrum. En eksepsjonell bygning innvendig, men som har en fasade som de fleste andre bygninger i byen.


Fra hotellet ser man utover rådhusplassen, med rådhuset til høyre i bildet.


Hospederia de Los Parajes er en del av "Ruta del Vino, Rioja Alaveso".


Allerede ved inngangspartiet møter man estetikken dette hotellet er preget av.  Utenfor er det noen bord hvor man ta en kaffe eller et glass vin og kanskje ta en matbit.


Hotellet er bygd på grunnvoller fra 1500-tallet og mesteparten av de innvendige murene er autentiske. Hotellet er på 1.870m² totalt og går over 7 etasjer.


Bygningen er moderne innvendig, men mye av interiør og utsmykking er i gammel stil. Og alt er veldig smakfullt. Her er det nydelige vinduet i blyglass ved resepsjonen, fotografert både uten- og innenfra.


Ved inngangspartiet står det en gammel vintønne mellom de to stolene. På skiltet står det "Disse hønene må hvile, vennligst ikke forstyrr".  Hønene ned i tønna (under en glassplate) var fargerike, men langt fra levende.


Resepsjonsområdet er stilig og innbydende.


Hospederia de Los Parajes har 17 unike og eksklusive dobbeltrom, samt 1 suite. Størrelsen på rommene varierer, fra 21 (standard) til 60m² (suite). Alle rom har vakker design og mange detaljer.  Rommene ligger rundt et atrium med glasstak.


Jeg fikk utlevert en spesiel nøkkelhank til rommet, en drueklase i filt.


Spenningen var stor når jeg åpnet døren til 105!

For å rettferdiggjøre inntrykket jeg fikk av hotellet, kan jeg ikke annet enn å vise fram mange bilder. Jeg bodde alene på superior og kunne boltre meg på hele 32m². Rommene har aircondition, gratis WiFi, minibar, safe, hårføner, badeprodukter, morgenkåpe og tøfler. Wow, så lekkert!  Et rom verdig for "Reina de Aalesund". Sengetøyet var av beste bomullskvalitet, så her sov dronningen godt!


Vinduene på rommet vendte ut mot atrium og hadde delikate gardiner som skjermet for innsyn.


I andre enden av rommet lå min egen lille "velværeavdeling".Moderne toalett og bidé i eget avlukke med skyvedør.Badet hadde regndusj og varme rullesteiner i gulvet, med glassvegg mot rommet. 


Lekkert, ikke sant?


Alt man trenger av toalettartikler for et hotellopphold ble fylt opp hver dag.


Rommet var detaljrikt og under er noen glimt. 


Jeg kunne godt tilpasset meg dette rommet som feriebolig, både 1 og 2 uker! Men lommeboken hadde nok ikke tålt et slikt ferieopphold.  Dette rommet koster €145 pr natt (ca NOK 1.330) og det er dyrt i Spania.  

Må vise mer fra Hospederia de Los Parajes, så dette blir en lang bloggpost.
Jeg bodde i andre etasje og utenfor rommet mitt var det en herlig peisestue.


Hotellvertinnen er en mester når det gjelder interiør og kunst. Jeg hadde til og med "vaktmann" utenfor rommet mitt.


Skulpturen som står i veggnisjen er en "Menina". Menina betyr hoffpike og på slutten av dette blogginnlegget finner du link med fortellingen om "Las Meninas".
På hotellets grunnplan ligger resepsjon, bar og hotellets hovedrestaurant.  Baren er moderne utformet.


Mellom heisen og baren ser vi tydelig at vi er i vinland. Og det moderne blandes med det antikke.


I denne monteren står en annen Menina laget av en kjent spansk kunstner. Og den var til salgs, for den "nette" sum av €870.


Bak det vinrøde forhenget ligger hotellets hovedrestaurant, vakre "Los Parajes".


Som hotellet ellers, er det også her en blanding av nytt og gammelt design. Og mye kunst. Noe av det mest kreative må vel være de små gullfiskene i glass på bordene!


Her spiste vi frokost første og siste dag.  Godt utvalg og i tillegg til det som var på bordet, fikk vi etter ønske kokt egg, stekt egg eller eggerøre med serranoskinke.


I første underetasje ligger restaurant Restaurante Las Duelas hvor vi spiste frokost den siste dagen. Her kom den tradisjonelle følelsen av gjestehus fram, mellom tønner og en innredning som viser den mest autentiske historien Laguardia. Du kan også se ned dybden av det sekstende århundre under føttene dine. Deler av gulvet i Las Duelas er nemlig av glass og vi ser ned i bodegaen.Bildene under er tatt fra bodegaen og opp til Las Duelas. Med lyssettingen ble dette helt spesielt!


Bodegaen "El Calado" ligger i hotellets andre underetasje.  Denne ligger 30 meter under bakken og holder hele året en jevn temperatur på 13-14 grader. De gamle buegangene fra 1400-tallet er beholdt.


Her finnes spa med "vinoterapia" og "olivoterapia".


Jeg tok ansikts- og nakkemassasje, med rødvin og oliven. Godt var det, men lovnaden om å bli 10 år yngre merket jeg ikke noe til. (Før og etter bilde eksisterer ikke!)


Huden min tålte imidlertid preparatene, så krem + serum med blant annet druekjerneolje (vegetabilsk olje presset fra kjernene i vindruer) ble med i kofferten hjem.


Her finnes "La Vinoteca", hotellets lille butikk med lokale produkter og en bar.
Bodegaen var et spennende skue.


Vil dere bli med lenger ned under jorden?


En fasinerende spasertur fra baren til det indre av bodegaen.


Tirsdag og torsdag kveld var vi bodegaen, begge kvelder ble det servert "picoteo". Så nå har jeg smakt på mye av den tapasen Rioja har å by på. Jeg var imidlertid mer opptatt med å prate enn til å ta bilder av maten. Smakelig var det i alle fall!

 

Jeg var jo så heldig at jeg fikk et ekstra døgn på dette herlige hotellet. Både tirsdag kveld og deler av onsdag kveld ble jeg, som eneste dame, bortskjemt med opptil sju herlige kavalerer i vinkjelleren.


Men hvor lenge var Eva i Paradis?  Sent onsdag kveld kom resten av reisefølget og da måtte jeg dele kavalerene min med flere andre damer!Etter at alle hadde pakket ut og skiftet om, var det festmiddag for alle deltagere på vinturen i hotellets restaurant "Los Parajes". Med på middagen var også to forretningsforbindelser av bodegaeieren. Bordet i restauranten var enkelt, men stilig dekket.


Vi fikk servert to forretter, hovedrett og dessert. Alt med fortreffelige smaker.

Første forrett var pastaposer fylt med pære i kremet ostesaus og løk, andre forrett var "chipirones a la plancha" (blekksprut) og hovedretten var "Solomillo de cerdo Ibérico de bellota con salsa de regaliz" (indrefilet av iberisk svin og lakrissaus). Jeg glemte å ta bilde av desserten, som var en nydelig smoothie med jordbær og kokos.


Deilig vin fra Bodegas Antonio Alcaraz og vann var selvfølgelig også på bordet.Det var taler, praten gikk lett og stemningen rundt bordet var veldig god.


Siste kvelden var vi samlet i hotellets bar etter å ha spist tapas i bodegaen. Gode samtaler også her! Opplevelser og vintyper ble diskutert. Vi fikk smake nye viner. Dette var første gang Restaurante Casa Vital og Bodegas Antonio Alcaraz arrangerte vintur fra Altea til Rioja. Jeg anbefaler å bli med om det blir arrangert en lignende tur neste år. En innholdsrik tur og valg av hotell kunne ikke vært bedre! Alle var storfornøyd med oppholdet på Hospederia de Los Parajes.


Hotellvertinnen Rosario (Chari) Garcia Ugarte er en gjestfri dame som har ledet familiebedriften i over 20 år. Hospederia de Los Parajes har fått flere priser, blant annet i 2012 for god ledelse. I linken finner du en video hvor hotellvertinnen mottar prisen og viser frem hotellet. I 2013 fikk hotellet pris for "handel og turisme" av den baskiske regjeringen.

På bildet under står Chari foran et av de nydelige kunstverkene på hotellet; "La Menina" (hoffpiken).


Hospederia de Los Parajes egen nettside finner du her.

Eget blogginnlegg om "Las Meninas" her.

En lengre omvisning på hotellet med spansk tale kan du se her.

Bedømmelser for hotellet på TripAdvisor finner du her.

Hotellet er med i "Ruta del Vino, Rioja Alaveso". Du finner mer om ruten her.

Til slutt tar jeg med hotellets egen video.
Jeg kommer med tilbake med et blogginnlegg fra den vakre byen Laguardia senere.3 kommentarer:

  1. Ser at du har hatt en fantastisk tur Randi , takk for deling av dine opplevelser, nesten så jeg var med på turen ! Hilsen Alvhild,

    SvarSlett
  2. Ser mysigt ut.

    //Bertil

    SvarSlett

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar.
Om du velger "Anonym" som identitet; gi gjerne et lite hint om hvem du er.
Takk for besøket og velkommen tilbake!