12. april 2013

Paseo de las Estrellas

Langs stranden i Albir går ligger Paseo de las Estrellas som er en elegant promenade. Ved starten av promenaden ligger dette monumentet og området heter Racó de l'Albir.


Min favorittplass her nede ble Coco Loco, en herlig Beach Bar som ligger på grunnplan midt på bildet. Coco Loco med free wifi og nydelig utsikt. Her serveres god og rimelig mat. Jeg har aldri fått så store porsjoner noen plass! Prisen var høyst akseptabel. En kjempestor porsjon gresk salat kostet €8,95 og et stort glass vin €2,25. Men jeg tror det er på tide å holde økonomikurs for enkelte kjøkkensjefer på turistplassene. Altfor store porsjoner til en billig penge. Det er da dårlig økonomi når maten som serveres er så billig og mye må kastes!


Strandpromenaden i Albir er ikke bare elegant, den er også godt tilrettelagt for alle. For både kjørende, syklende, rullestoler, rullatorer, to- og firbeinte.


Godt tilrettelagt også for hundeeiere.  Grønne bokser med hundeposer er plassert overalt i byen, også på promenaden. Her blir man også kvitte seg med posene.


Paseo de las Estrellas, som sitt forbilde i Los Angeles og Hollywood, har plaketter som er tilegnet  prisvinnere fra Albirs egen filmfestival. Denne filmfestivalen avholdes første uke i juli hvert år.En stjerne jeg festet meg spesielt til var en spansk sangerinne og skuespiller; Ana BelénHun fikk "Faro de Plata" (Sølvlykten) under filmfestivalen i 1997. Hun har også vunnet mange andre priser.


Jeg har hatt stor sans for Ana Belén i mange år.Que no acabe esta noche,
ni esta luna de abril
para entrar en el cielo
no es preciso morir. 


Etter denne ferien vil jeg alltid forbinde sangen med Albir og Paseo de las Estrellas.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du vil legge igjen en kommentar.
Om du velger "Anonym" som identitet; gi gjerne et lite hint om hvem du er.
Takk for besøket og velkommen tilbake!